Historiek 'De Egel'

De egel is onder de oude naam 'den eegel' opengegaan op 5 november 1981 (jawel er zijn plannen voor ons 25 jarig bestaan!). De eerste uitbaters waren Jan Van Ham en Viviane. Zij hebben 'den eegel' gehad tot in december 1988. Toendertijd was 'den eegel' het kleinste café van Hasselt. Het was 45m˛ groot en had geen terras. Dan kwam er een woelige periode en een sluiting van het café gedurende 1 jaar en 3 maanden. Op 5 september 1991 heb ik het café terug opengedaan.

Op 26 september 1992 zette ik de stap naar de verkoop van Guinness. Het werd een enorm succes en . Ierland kwam mee. Na ettelijke (overigens zéér leerrijke en ontspannende) studiereizen naar Ierland hebben Rejane en ik onze zaak geleidelijk omgetoverd tot een zéér Iers getinte kroeg. Veel Ieren die onze zaak bezoeken zeggen dat ze Ierser is dan de meeste "echte" Ierse pubs.

Sinds 1992 vieren we 'Halloween'(toen niemand er al van gehoord had) en 'Sint-Patricksday' de patroonheilige van de Ieren.

Op oudejaarsavond 1995 om 22 uur konden we dan openen in de vergrote versie. Ondertussen is er heel veel veranderd, de toog is 2 keer verlengd. We zijn van 3 naar 6 tapkranen gegaan, om nog maar te zwijgen van de hoeveelheid bieren op de fles.

We zijn de oudste Ierse pub in Limburg (en dat neemt niemand ons af!) maar ondanks de voorliefde van onze klanten voor de Guinness verwaarlozen we zeker de Belgische bieren niet. Als cafébaas heb ik verschillende cursussen gevolgd voor het goed tappen van bieren en heb ook aan tapwedstrijden deelgenomen. Verder wordt ons assortiment Ierse Whiskey steeds verder uitgebouwd, waardoor de whisk(e)ykaart steeds maar langer wordt...

Volg ons op facebook:
volg ons op facebook

» Openingsuren

Share: